1.2 MPI LPG - wtryskiwacze gazowe działają cały czas

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bubula33
    Classic
    • 2016
    • 1
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BLR 2.0 FSI 150 KM

Zamieszczone przez maksiu
    Bierzemy przyklad od braci zalozycieli tego forum ...
    Też jakieś rozwiązanie :P
    U mnie od kilkunastu dni brak czasu na wszystko, w domu bywam może 7h/dobę. Ciągle praca, wyjazdy służbowe itp. Do tego w marcu prawdopodobnie wyjeżdżam na 4 mieś na PKW, a i moja była żona wyprowadza się z juniorem do Dusseldorfu :evil:
  • enterlink
    Classic
    • 2013
    • 6

Zakupiłem niedawno rapida z LPG - od nowości zauważyłem że jak odpalam samochód i zanim się przełączy na LPG słychać lekkie stukanie co ok pół sekundy. Teraz miałem trochę czasu i zidentyfikowałem że to wtryskiwacze gazowe , myślałem że to tylko jeden działa ale jak odłączałem kolejno kostki wtryskiwaczy to się okazało że działają wszystkie - wygląda jakby co trzeci cykl albo i rzadziej. Po przełączeniu na LPG już działają normalnie- czyli częste stukanie. Co do głośności stukania nie mam zastrzeżeń bo wcześniej w fiacie miałem LPG i podobnie głośno stukało, tylko że jak samochód był na benzynie to gazowe wtryskiwacze nie działały.

W związku z tym mam pytanie czy u was jest tak samo?

Mam przejechane 250 km, dzwoniłem do serwisu, akurat handlowiec tylko się zgłosił i mówił że to tak ma być.

Komentarz

• hjeniu
      Drive
      • 2015
      • 56

Pierwsze słyszę, żeby przy wyłączonej instalacji pracowały wtryskiwacze LPG

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Zamieszczone przez enterlink
        od nowości zauważyłem że jak odpalam samochód i zanim się przełączy na LPG słychać lekkie stukanie co ok pół sekundy.
        Rozgrzewanie wtryskow LPG, przed przelaczeniem na LPG, ktore pewnie i tak nastepuje przy takiej temp +40'C ze i bez rozgrzewania, auto przelaczyloby sie bezproblemowo.
        Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...